w

Kan du spare penger ved å kjøpe helt ny bolig?

Når du er på boligjakt, ser du fort at prisnivået på nye boliger er høyere enn på bruktbolig. Men visste du at det kan være mange økonomiske fordeler ved å kjøpe helt nytt?

22.03.201710:47 Corponor

Å være på boligjakt kan være litt nervepirrende. Mange frykter å møte skjulte kostnader når de kjøper bruktboliger. I nyboliger, derimot, kan du være så heldig at du møter skjulte innsparingsmuligheter. Mathias Nilssen er selger i Bremnes Panorama sier at det er mange økonomiske fordeler med å kjøpe nytt i stedet for brukt.

 -En åpenbar innsparingsmulighet er at du slipper oppussing. Hver husstand i Norge bruker i omtrent 30 000 i året på å pusse opp boligen, så det er ingen tvil om at her er det penger å spare, sier han.

 

I Bremnes Panorama, som i disse dager bygger trinn to, kan du være med på å velge farger, kjøkkeninteriør og planløsningner, sånn at det blir etter din smak fra innflytting. Nilssen fortsetter med å presisere at det også er innsparinger å hente på at kostbare fasiliteter som ventilasjon, rør og strømnett er helt nytt.

 -Du trenger ikke å bekymre deg for at noe av dette må byttes ut med det første. I tillegg er husene så godt isolert at strømkostnadene vil bli vesentlig lavere enn i eldre hus. Det gjelder å se stort på det, forteller han.

 

Få avgifter

Når du kjøper bolig er det mange avgifter som må medregnes i prisen. Nilssen forteller at når du kjøper nytt kan du spare i snitt 60 000 kroner.

 -Dokumentavgiften blir svært lav i forhold til kjøp av eldre boliger. Det er fordi dokumentavgiften settes ut fra tomteverdi og ikke fra kjøpesum, sier Nilssen.

 Til slutt legger han til:

 -En annen åpenbar fordel med å kjøpe nytt er garantien som du får med på kjøpet. I fem år kan du slappe av, vel viten om at dersom det dukker opp skjulte feil og mangler som ikke var mulig å oppdage ved overtakelse, så vil disse bli utbedret, forteller han.

 Denne garantien er en del av bustadsoppføringsloven som beskytter kjøper økonomisk på flere plan.

 -Det er med andre ord mye du kan spare penger på ved å kjøpe ny bolig. Og så må vi ikke glemme verdien av den følelsen du får med å kjøpe helt nytt. Den er nemlig uvurderlig, avslutter Mathias.

Ta kontakt med Mathias for å høre mer om boligene i Bremnes Panorama.

Interiør i Bremnes Panorama
Selger Mathias Nilssen